سه‌شنبه ۴ مهر ۱۳۹۱ - ۰۵:۵۰
تحقیق و پژوهش رکن اصلی حوزه است

حجت‌الاسلام و المسلمین موسوی شبستری گفت: تحقیق و پژوهش و فعالیت‌های علمی از اصلی‌ترین ارکان محافل علمی و به ویژه حوزه به شمار می‌رود.

به گزارش خبرگزاری حوزه، از تهران حجت‌الاسلام موسوی شبستری دبیر سومین جشنواره علامه حلی با اشاره به جایگاه والای تحقیق و پژوهش در حوزه‌های علمیه اظهار داشت: طلاب حوزه‌های علمیه موظفند بدون توجه به فضای مدرک‌گرایی موجود، آموزش طلبگی خود را با تحقیق و پژوهش به سرانجام برسانند تا حق مطلب را ادا کنند و در این راه نیز باید روش‌های مناسب برای حصول به نتیجه، تلاش و فعالیت جدی، عمیق و مستمر داشته باشند.

وی برگزاری جشنواره علامه حلی را رصد و مقایسه علمی سالیانه اقشار حوزوی توصیف کرد و افزود: برگزاری جشنواره‌های پژوهشی، علمی علامه حلی مدیران کلان، ‌ارزیابان و تصمیم‌سازان ارشد حوزه‌های علمیه این امکان را می دهد تا در عرصه تحقیق و پژوهش با شناسایی مدارس و طلاب موفق، نقاط ضعف و قوت حوزه‌ها را مورد تجزیه و تحلیل کارشناسی قرار دهند.

حجت‌الاسلام والمسلمین موسوی شبستری در ادامه با انتقاد از نبود عرضه علمی مناسب و در شأن حوزه در فضای جامعه گفت: فضای امروز جامعه هنوز نتوانسته چهره علمی حوزه‌ها را به خوبی ببیند لذا برگزاری این گونه جشنواره‌ها این برون‌داد را به جامعه دارد که جوانان قدرت برتر و بنای علمی حوزه‌های علمیه را به خوبی دیده و ارتباط بهتر و بیشتری را با مدارس و طلاب برقرار می‌کنند.

وی ادامه داد: در صدد هستیم برگزیدگان جشنواره حلی را با حمایت و هدایت شورای عالی و مدیریت حوزه‌های استان تهران به سمتی هدایت کنیم تا در آینده اساتید و فضلای برجسته حوزوی برای ما تربیت شوند.

حجت‌الاسلام والمسلمین موسوی شبستری ظرفیت حوزه‌های علمیه تهران را  در عرصه پژوهش بسیار غنی خواند و یادآور شد: طلاب، اساتید و محققان بسیار مجربی در حوزه‌های علمیه استان تهران حضور دارند که آثار پرمحتوایی در دوره‌های قبلی جشنواره ارائه نموده‌اند و انتظار می‌رود در سومین دوره این جشنواره نیز استان تهران رتبه‌های برتر را از آن خود نماید.

وی افزود: امسال دبیرخانه جشنواره امکانی را فراهم نموده تا 3 هزار طلبه‌ای که در پایه‌های یک تا سه در استان تهران مشغول به تحصیل هستند، بتوانند با ارائه تحقیق، تقریرنویسی، ترجمه متون کتب علمی و فعالیت‌های کلاسی، حداکثر در 10 صفحه، در جشنواره شرکت جدی‌تری داشته باشند.

دبیر سومین جشنواره علامه حلی در پایان با اشاره به نیاز روز‌افزون و تقاضای دنیا برای بهره‌گیری از علوم الهی و حوزوی گفت:‌پژوهش و تحقیق در عرصه علم در کنار آموزش می‌تواند نقشی تعیین کننده در شناساندن جایگاه و غنای علمی حوزه‌ها به دنیا داشته باشد و پاسخ‌گوی نیازهای روز‌افزون آحاد مردم نیز باشد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha